Çilekli Güllaç Yaptım Çünkü Niye Yapmayım?

Herkese merhaba:)
Bu sabah kendimi harika hissediyorum. Ben de iftarda yemelik çilekli bir güllaç yapayım dedim. Aslında  canım çilekli pasta çekiyordu ama çikolataya olan aşkım galip gelemedi. Bunu yaparken Arda'nın Mutfağı sitesinden faydalandım  ama normalde bu sitelerdeki tariflerin peşindeyim.
Peki tariflerini kullandığım siteler hangileri?

Bu sitelerdeki tarifleri daha özgün buluyorum. Bilinmedik yeni tarifler ve daha ayrıntılı açıklamalar var. Eee benim de ihtiyacım olan ayrıntı.

 Şimdiden bon appétit !


Öncelikle çilekleri kesip temizleyin. 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, yarım su çay bardağı suyu ekleyin ve ocakta kıvam alana kadar karıştırın.


Sonra karışımı rondodan geçirin. Soğumaya bırakın.


Bu güllaç paketinin arkasında yazıldığı gibi süte şeker koyup pişirin ve ılıkken her yaprağına bu sütü gezdirerek tamamını kullanın. Dolapta dinlenmeye bırakın.


Sosu ister benim gibi üzerine dökün, isterseniz de güllaç yaprakları diyelim 12 tane ise 6. yaprağa çilek sosunu döküp devam edersiniz.
 Bu tatlının içinde aslında gül suyu da konuluyor ama tadını sevmiyorum. Bu arada gül suyunu cildime tonik olarak kullanmaya başladım bu sıralar. Kesinlikle çok iyi geliyor.
Bu arada güllaç saray mutfağından geliyormuş. Osmanlı sarayında ilk kez 1489 yılında yapılmış. O günlerden bu günlere gelen hafif ve sağlıklı bir tatlı kendisi. Kanuni Sultan Süleyman da çocuklarının sünnet törenlerinde misafirleri için hazırlatırmış bu tatlıyı. Evet nası abarttım neyse sonuç olarak çilekli güllaç yaptım çünkü niye yapmayım?
😄😄😄
Dostça Kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAŞLI AMCA

Aman Ali Rıza Bey Ağzımızın Tadı Kaçmasın

Pamuk Prenses