KÂHYAM MUTFAKTA NE ARIYOR?


Herkese merhaba:)
Bugün cumartesi ve evdeki herkesin bir işi varmış. Kahvaltıdan sonra herkes işine gitti. Ben de acıkınca kara buğday pilavı ve meksika fasulyesi yapmaya karar verdim. Tabi şimdi diyeceksiniz ki neyi vardı bizim Türk fasulyemizin, bulgurumuzun?
Efendiler tartışmaya gerek yok. Gönlünün kahyasından da aldığım izinle girdim mutfağa.
Şaka şaka kara buğday grecka doğada bulunan 10 aminoasiti barındırıyor da ondan. Yoksa bulguru küçümsememden filan değil. Hem zaten işi ben tatlıya bağladım ve fifti fifti yaptım :p




 Öncelikle 1 soğan 1 kırmızı biber 1 yeşil biberi canları çıkana kadar yağda kavuruyoruz.Biz kim miyiz? Gönlümün kahyası dedik ya. 




Neyse sonra 1 bardak kara buğday 1 bardak İç Anadolumuzun bağrından kopan bulguru ekliyor kavuruyoruz. Sonra üstlerine bi güzel 2,3 bardak sıcak suyu döküyoruz.



üstüne maydanozu tuzu da ekleyip elimizi eteğimizi pilavdan çekiyoruz. Ara ara pilavı rahatsız ediyor suyu çekmiş mi bakıyoruz.
Çekmiş mi bi kaşık alıp pişti mi diye bakıyoruz.
Pişmedi mi?
Azcık daha su eklersin olur biter.



Pişince kağıt havlu koyuyoruz pilavımızın sırtına. Sebebi ben de bilmiyorum. Hasta olmasın diyedir herhal.



tataaaam..  Fasulyeyi de siz haşlarsınız artık.
Dostça kalın..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAŞLI AMCA

Aman Ali Rıza Bey Ağzımızın Tadı Kaçmasın

KOKUYORMUŞ!